Om nettverket.

 

Norsk Araknologisk Nettverk er en sammenslutning av aktive medlemmer på Edderkoppkrokens Forum.
Medlemmene består av både profesjonelle/autodidakte araknologer mfl. Samlet innehar gruppen en meget høy kompetanse innen emnet, og det arbeides for å øke kunnskapsnivået til enhver tid. Vi samarbeider også med araknologer utover landets grenser, og har et godt internasjonalt nettverk.

 

Mål

Formålet vårt er først og fremst å kartlegge Norges edderkoppfauna, men også å spre kunnskap om edderkopper,
-deres levevis, biologi, habitater, miljø, mm. Forumet har vist seg å vært en fortreffelig "skole" for dem som har lyst å tilegne seg kunnskaper om edderkopper, men også et eksellent lærested for identifisering av arter, fangstmetoder, preparering, fotografering, mikroskopi og mye mer.

 

Tjenester

Flere av nettverkets medlemmer tar også på seg identifiseringsoppdrag for både private og offentlige samlinger. I tillegg er vi tilgjengelige for kartleggingsjobber, kurs og foredrag ol. Mange av medlemmene distribuerer også tusenvis av tilgjengelige høyoppløselige og svært detaljerte edderkoppfotografier i hel/delfigur (makro), samt fantastiske mikroskopbilder. Fotografiene passer ypperlig til bokillustrasjoner, avisartikler, plansjer mm. Profesjonelle illustrasjoner av edderkopper og deres anatomi utføres også av flere i nettverket.

 

Edderkoppekspedisjon på Jarfjordfjellet, Finnmark 2011. (Foto: Martin Lemke)

***