Author Topic: Småkryp på juletrær  (Read 2720 times)

Offline Arne Fjellberg

  • Artskoordinator
  • **
  • Posts: 2765
Småkryp på juletrær
« on: December 24, 2011, 02:15:54 PM »
Morgenen den 24. opprant med sol over blankt hav her ytterst i Oslofjorden. Jeg la i vei på en liten rusletur langs strendene sør på Mågerøodden før dagens tradisjonelle rollespill krevde sitt…….. Det var ikke planlagt, men med en tom plastbærepose i jakkelomma var det selvfølgelig nærliggende å fylle den med et eller annet som dukket opp under turen. Like nærliggende var det å riste noen grankvister for å se hva vi drar med oss inn i stua sammen med juletreet.  Fangsten presenteres nedenunder, men først kan dere jo lese denne gamle gjengangeren («same procedure as last year…..»).

Desembersola varma faktisk i fjeset mens jeg gikk langs fjæresteinene. På grunn av en snikende forkjølelse var jeg litt i overkant godt kledd for turen, så kroppen gikk varm og trengte avkjøling. Klærne ble vrengt av, og en kjapp svømmetur i fjorden ordnet den saken. T-skjorta fikk duge som håndkle. Deretter var det rask marsj hjem og ned med et par teskjeer treak. Den forkjølelsen er vekk i morra!

Arne.
« Last Edit: December 24, 2011, 02:18:35 PM by Arne Fjellberg »
Arne Fjellberg

Offline Kjetil Åkra

  • Artskoordinator
  • **
  • Posts: 4438
Re: Småkryp på juletrær
« Reply #1 on: January 03, 2012, 11:28:16 AM »
Utrolig artig å se det bildet og tenke på juletrærne vi drar inn nå om jula! Det er godt å ha slikt dokumentert!

Quote
På grunn av en snikende forkjølelse var jeg litt i overkant godt kledd for turen, så kroppen gikk varm og trengte avkjøling. Klærne ble vrengt av, og en kjapp svømmetur i fjorden ordnet den saken.

Kanskje det bare er meg, men det er vel noe de færrste ville gjort - å ta en dukkert i desemberhavet når en forkjølelse truer!!?? men på den annen side blir jeg ikke overrasket om du ble frisk av dette!  ;D

Kjetil
Antall arter i Norge: 624!

Siste: Bjarte Aadland slo til med ett overraskende funn av Robertus ungulatus (Theriididae) på Rognabekken myrområde på Stord i november 2012.

Vårt mål: 650 arter! (26 to go!)