Recent Posts

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
81
Brukernes egne taksonomiske tegninger / Re: Ozyptila arctica
« Last post by Roy E. Wraanes on May 04, 2019, 10:06:33 PM »
Skal si jeg hadde mange uleste poster her siden sist   :'( Men satt nettopp å tenkte på denne arten  8) Ser du fant den på Spjotenut, Vinje i Telemark 06.10.2012. Jeg tenkte å surre litt i høyden på Hovden etter hvert. Har du noen stalltips om hvor man bør lete etter en slik krabat? Ellers håper jeg du koser deg i edderkoppsola for tiden. Igjen takk for alt du gjør for norsk araknologi! Smiler hver gang jeg ser alle de flotte illustrasjonene dine på spimi når jeg må ta en ekstra sjekk i ny og ne  8)
82
Hei, har også selv funnet arten, og den er nok mer vanlig her i landet enn vi tror. Flott at dere har tatt tak i dette! Har selv verifisert flere foto på Facebook som ble postet på edderkoppgruppa der, så håper arten blir endret på artsobs snart ja  ;) Legger ved et foto selv her, tatt for litt siden her i Kristiansand 8)
84
Hei

Det er Silometopus elegans

Mvh
Harald
85
Prøver nokre vulvabilder...


Bjarte
86
Jeg har sendt melding til Artsobs. Når arten blir rapporterbar vil jeg endre mitt funn fra i fjor og legge inn årets dyr. Så går det vel sin gang tenker jeg hvis Kjell Magne og Alf Tore har planer om publisering.

Leif
87
Hei

Ja, lurt å kontakte artsobs for å få den registrert.
Jeg forsto på Kjell Magne Olsen at han hadde planer, sammen med Alf Tore, å publisere funnet men at han ikke hadde hørt mer fra han. Så er det noe uavklart kan du kanskje ta kontakt med Kjell Magne.

Mvh
Harald
88
Takk for hjelpen.
Så da er det vel ikke nødvendig å spare på individet som ligger i fryseren?!
For ordens skyld; Mine bilder fra april 2018, som for øyeblikket ligger rapportert som trekantvevkjerring, var tidligere. Tror Alf Tore fant sitt individ i Sandnes senere på året.
Spørs om jeg ikke burde kontakte Admin av Artsobservasjoner slik at den nye arten blir mulig å rapportere.

Leif
89
Hei
Pelecopsis elongata er det nok ikke.
Kanskje en Silometopus, enten elegans eller ambigus. Du må nok ut med vulva for å komme i mål

Mvh
Harald
90
Hei
Jeg forstår av det tyske forumet at de er enig i at det er Platybunus pinetorum.

Har vært i kontakt med Kjell Magne Olsen som sier at det er flere funn i landet, men at endel ligger ute som Rilaena triangularis. Han har selv sett den i Telemark. Men det var Alf Tore Mjøs som hadde det første funnet.

Mvh
Harald
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10